Sastojci:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 3 šargarepe
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 veći celer
  • 1 krompir
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • rezanci
  • zrna bibera, po ukusu
  • so, po ukusu
  • seckani listovi peršuna

Recept za domaću supu kakvu su naše bake pravile:

Za ovu supu u veći lonac ubacite meso koje ste dobro oprali, kao i isecknu šargarepu, iseckani celer, iseckani koren peršuna, ceo oljušten i opran krompir, i glavicu luka isečenu na pola. Dodajte i biber u zrnu, po ukusu.

Sastojke u loncu prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri, tako da supa vri, sve dok povrće i meso ne budu kuvani. Iz supe izvadite krompir, luk i piletinu, pa ubacite rezance. Dodajte i seckane listove peršuna, začine i so, po ukusu. Ostavite da supa vri do 2-3 minuta i nakon toga skinite sa vatre. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću supu od povrća sa knedlama.

Pročitajte kako se pravi supa sa brokolijem i pečurkama

BONUS VIDEO

Instagram/inspiredtaste Supa od sočiva

StvarUkusa