Sastojci:
- 400 g pilećeg mesa
- 3 šargarepe
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 veći celer
- 1 krompir
- 1 veza peršuna
- 1 kašika mešavine suvih začina
- rezanci
- zrna bibera, po ukusu
- so, po ukusu
- seckani listovi peršuna
Recept za domaću supu kakvu su naše bake pravile:
Za ovu supu u veći lonac ubacite meso koje ste dobro oprali, kao i isecknu šargarepu, iseckani celer, iseckani koren peršuna, ceo oljušten i opran krompir, i glavicu luka isečenu na pola. Dodajte i biber u zrnu, po ukusu.
Sastojke u loncu prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri, tako da supa vri, sve dok povrće i meso ne budu kuvani. Iz supe izvadite krompir, luk i piletinu, pa ubacite rezance. Dodajte i seckane listove peršuna, začine i so, po ukusu. Ostavite da supa vri do 2-3 minuta i nakon toga skinite sa vatre. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću supu od povrća sa knedlama.
Pročitajte kako se pravi supa sa brokolijem i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Slavska salata sa piletinom, kačkavaljem i ananasom
Bombice sa suvim voćem i orasima
Ruski uštipci od griza i mladog sira sa suvim grožđem i jabukama
Rolat sa blitvom i filom od sira - slavsko predjelo koje prvo nestaje sa stola