Sastojci:
- 200 g dimljene kobasice ili šunke
- 200 g tvrdog sira
- 1 crni luk
- 4 kuvana jajeta
- 2 manje šargarepe
- 1 jabuka
- majonez
Marinada za luk:
- 2 kašičice šećer
- pola kašičice soli
- 1 kašika sirćeta
- 200 ml tople vode
Kako se pravi salata:
Pred vama je još jedan recept za salatu koju možete poslužiti za slavu, rođendan ili bilo koju svečanu priliku.
Najpre isecite crni luk na sitne kockice i stavite ga u marinadu. Nakon 10 minuta ga procedite i spreman je za upotrebu.
Šunku iceckajte na kockice, a kuvana jaja, sir i šargarepu izrendajte. Na tanjir za serviranje stavite sve sastojke u dva sloja! Najpre crni luk, pa šunka, majonez, kuvana jaja, majonez, sir, majonez, šargarepa, rendana jabuka. Zatim ponovo šunka, majonez, luk, jaja, majonez, sir, šargarepa. Ukrasite sirom i ostavite u frižideru da se stegne.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Šareni čizkejk sa borovnicama
Uštipci sa sirom i ljutom paprikom
Kolač sa 2 vrste čokolade i suvim voćem
Slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom