Sastojci:

  • 200 g dimljene kobasice ili šunke
  • 200 g tvrdog sira
  • 1 crni luk
  • 4 kuvana jajeta
  • 2 manje šargarepe
  • 1 jabuka
  • majonez

Marinada za luk:

  • 2 kašičice šećer 
  • pola kašičice soli
  • 1 kašika sirćeta
  • 200 ml tople vode 

Kako se pravi salata:

Pred vama je još jedan recept za salatu koju možete poslužiti za slavu, rođendan ili bilo koju svečanu priliku.

Najpre isecite crni luk na sitne kockice i stavite ga u marinadu. Nakon 10 minuta ga procedite i spreman je za upotrebu. 

Serviranje i dekoracija

Oblikovanje – Francusku salatu možete oblikovati pomoću modli ili servirati u činiji sa glatkom površinom.
Dekoracija – Ukrasite listićima peršuna, kriškama jaja, šargarepom isečenom u obliku cvetića ili zrnima graška.
Posluživanje – Držite je u frižideru do serviranja, ali je izvadite 15-20 minuta ranije da ne bude previše hladna.

Šunku iceckajte na kockice, a kuvana jaja, sir i šargarepu izrendajte. Na tanjir za serviranje stavite sve sastojke u dva sloja! Najpre crni luk, pa šunka, majonez, kuvana jaja, majonez, sir, majonez, šargarepa, rendana jabuka. Zatim ponovo šunka, majonez, luk, jaja, majonez, sir, šargarepa. Ukrasite sirom i ostavite u frižideru da se stegne.

Bonus video

Salata sa kuvanim jajima i feta sirom Izvor:  Salata sa kuvanim jajima i feta sirom