Sastojci:
- 6 kriški seckane slanine
- 450 g mlevenog mesa
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- so i biber po ukusu
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 240 g rendanog kačkavalja
- 120 g mešavine brašna, soli, vegete i praška za pecivo
- 240 ml mleka
- 2 jajeta
- ulje
- zelena salata iseckana
- kiseli krastavci iseckani
Recept za čizburger pitu:
Za mleveno meso pripremljeno na ovaj način zagrejte rernu na 180 stepeni C. Premažite vatrostalnu posudu uljem. U tiganju ispržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 4-5 minuta, pa je ocedite na papirnom ubrusu. Ocedite sve osim 1 kašičice masti od slanine iz tiganja. Dodajte mleveno meso i luk u tiganj. Pržite 6-7 minuta.
Umešajte so, biber i beli luk u prahu i pržite još 1 minut. Dodajte 2/3 slanine nazad u tiganj, a preostalu slaninu ostavite za ukras. Stavite mešavinu mesa u vatrostalnu posudu. Po vrhu pospite sirom. U posudi pomešajte mešavinu brašna i vegete, mleko i jaja. Prelijte preko mesa i sira.
Pecite 25 minuta ili dok pita ne porumeni i dok nož ne bude čist. Pospite preostalom slaninom i zelenom salatom ili kiselim krastavčićima. Isecite i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem.
Pročitajte i kako se pravi čizburger čorba
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu