Sastojci:

  • 6 kriški seckane slanine
  • 450 g mlevenog mesa
  • 120 g luka sitno isečenog na kockice
  • so i biber po ukusu
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 240 g rendanog kačkavalja
  • 120 g mešavine brašna, soli, vegete i praška za pecivo
  • 240 ml mleka
  • 2 jajeta
  • ulje
  • zelena salata iseckana
  • kiseli krastavci iseckani
Kako da mleveno meso ostane sočno?

U mleveno meso ubacite malo sode bikarbone. Na pola kilograma mesa dodajte 1/3 kašičice sode bikarbone, promešajte i ostavite da odstoji oko 15 minuta, pa nakon toga pržite.

Recept za čizburger pitu:

Za mleveno meso pripremljeno na ovaj način zagrejte rernu na 180 stepeni C. Premažite vatrostalnu posudu uljem. U tiganju ispržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 4-5 minuta, pa je ocedite na papirnom ubrusu. Ocedite sve osim 1 kašičice masti od slanine iz tiganja. Dodajte mleveno meso i luk u tiganj. Pržite 6-7 minuta.

Umešajte so, biber i beli luk u prahu i pržite još 1 minut. Dodajte 2/3 slanine nazad u tiganj, a preostalu slaninu ostavite za ukras. Stavite mešavinu mesa u vatrostalnu posudu. Po vrhu pospite sirom. U posudi pomešajte mešavinu brašna i vegete, mleko i jaja. Prelijte preko mesa i sira.

Pecite 25 minuta ili dok pita ne porumeni i dok nož ne bude čist. Pospite preostalom slaninom i zelenom salatom ili kiselim krastavčićima. Isecite i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem.

Pročitajte i kako se pravi čizburger čorba

BONUS VIDEO

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa