Sastojci:

  • 120 g mlevenog svinjskog mesa
  • 120 g seckane zelene paprike
  • 60 g seckanog luka
  • 2 zamrznuta testa za picu
  • 470 g sitnog sira
  • 120 g rendanog kačkavalja
  • 230 ml paradajz sosa
  • 8 kriški feferona
  • 120 g pečuraka, iseckanih
  • 1/4 kašičice sušenog origana

Recept za pica pitu:

Za pica pitu zagrejte rernu na 200°. U velikom tiganju pržite meso, zelenu papriku i luk na srednjoj vatri, dok meso ne bude više ružičasto.

Jedno testo prebacite u podmazan, duboki, okrugli pleh od 23 cm. Na testo složite sir, rendani kačkavalj i pica sos. Prelijte mešavinom mesa, feferonima, pečurkama i origanom.

Drugo testo stavite preko fila. Zapečatite ivice, pospite preostalim sosom za picu, sirom i origanom. Pecite do zlatno-smeđe boje, 18-22 minuta. Možda ćete želeti da napravite i pitu od gotovih kora, sa mesom i jogurtom.

Pročitajte kako se pravi pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama

BONUS VIDEO

Instagram/eczdytincibulut Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi

StvarUkusa