Sastojci:
- 4 slatka krompira (da budu veći)
- so, biber, vlašac
- maslac
Kako se pravi:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Batat dobro operite i osušite. Stavite ih na foliju ili pek papirom obložen pleh i izbockajte ih viljuškom. Pecite 45 do 60 minuta dok ne omekšaju. Zatim napravite presek po dužini na svakom krompiru.
Sredinu svakog krompira izgnječite viljuškom dodajući po komadić maslaca i začine. Možete ih servirati samo tako napravljene, a možete po želji dodati neku šunku, sir, salatu..šta god volite.
Sladak krompir pripremljen na ovaj način može biti odličan kao dodatak glavnom jelu, a ukoliko mu dodate još neke sastojke može da zameni i obrok.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje