Sastojci:

  • 4 slatka krompira (da budu veći)
  • so, biber, vlašac
  • maslac

Kako se pravi:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Batat dobro operite i osušite. Stavite ih na foliju ili pek papirom obložen pleh i izbockajte ih viljuškom. Pecite 45 do 60 minuta dok ne omekšaju. Zatim napravite presek po dužini na svakom krompiru

Napomena

Koristite krompire slične veličine. Ovo će osigurati da se svi ispeku ravnomerno i za isto vreme.

Sredinu svakog krompira izgnječite viljuškom dodajući po komadić maslaca i začine. Možete ih servirati samo tako napravljene, a možete po želji dodati neku šunku, sir, salatu..šta god volite.

Sladak krompir pripremljen na ovaj način može biti odličan kao dodatak glavnom jelu, a ukoliko mu dodate još neke sastojke može da zameni i obrok.

Bonus video

pljeskavice do batata Izvor: pljeskavice do batata