Sastojci:

  • 2 male šargarepe
  • 1 cvekla
  • 2 srednje kisele jabuke
  • 1 manja rotkva
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašičica meda
  • 2-3 kašike ulja
  • šaka mlevenih oraha
Trik da cvekla nema zemljani ukus!

Cveklu treba da prokuvate sa malo šećera, a na kraju kuvanja dodajte na vrh noža limunsku kiselinu. Ukoliko je kuvate na ovaj način, cvekla neće imati zemljani ukus.

Recept za salatu sa cveklom i šargarepama:

Kako biste napravili ovu salatu prvo skuvajte cveklu. Oljuštite kožicu jabuka i šargarepa. Narendajte cveklu, jabuke, rotkvu i šargarepe u jednu činiju.

Nakon toga pripremite preliv tako što ćete da pomešate limunov sok, med i ulje. Prelijte salatu i dobro promešajte, a zatim pospite mlevenim orasima. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i vitaminsku salatu sa cveklom, šargarepom i pasuljem.

Pročitajte kako se pravi salata sa pasuljem koja savršeno ide uz pečenje

BONUS VIDEO

3 vrste povrća najlakše za gajenje Izvor: 3 vrste povrća najlakše za gajenje

StvarUkusa