Sastojci:

  • 2 velike tikvice
  • 50 g ulja
  • 350 g taljatela (bez prethodnog kuvanja)
  • 800 ml proceđenog paradajza
  • origano, bosiljak, so, biber
  • 175 g feta sira
  • 100 g rendanog tvrdog sira 

Kako da napravite:

Tikvicu narendati i zagrejati u tiganju sa malo ulja. Dodati začine i kratko propržiti. Dodajte proceđeni paradajz i prokuvajte. Dobijeni sos sipajte u vatrostalnu posudu.

Savet

Za kremastiji sos možete dodati i temeljac od povrća i kajmak.


Sirove taljatele utisnite u sos tako da budu dobro pokrivene. Po vrhu ravnomerno pospite fetu iseckanu na kockice i rendani sir.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta (najbolje poklopljeno da sir ne zagori).

Bonus video

Ragu bolonjeze sa penama i vitaminskom salatom - ko je najbolje obavio zadatak u "Komšiluku"? Izvor: Ragu bolonjeze sa penama i vitaminskom salatom - ko je najbolje obavio zadatak u "Komšiluku"?