Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, presečen na pola
- 77 g slanine
- 1 pileći file, isečen na trake ili kockice
- 2 jajeta
- 100 g kačkavalja, sitno narendanog, plus dodatno za serviranje
- 1 kašika putera
Recept za pastu karbonara sa piletinom:
Kako biste napravili ovu pastu skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite beli luk i slaninu, dok ne postanu hrskavi, a zatim dodajte pileće pileće meso i kratko pržite. Izvadite čen belog luka i bacite ga. Umutite jaja sa sirom i malo crnog bibera.
Dodajte par kašika vode od kuvanja testenine u tiganj zajedno sa puterom, pa ocedite testeninu i dodajte i nju. Sipajte smesu od jaja, skinite tiganj sa vatre i promešajte tako da se jaje obari na pari od testenine. Podelite između četiri inije i po želji dodajte još sira. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pica pastu sa kobasicom.
Pročitajte i kako se pravi viralna turska pasta sa najboljim sosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
IMUNO FEST kao oaza zdravlja: Saveti, pokloni i sjajna atmosfera
Paprike punjene piletinom i povrćem
Najukusniji čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Goveđi file sa sosom od bibera i krompirom