Nekada se podrazumevalo da domaćice za nedeljni ručak pored supe i krompira služe pohovano meso ili pečeno pile. Za pečeno pile postoje različiti recepti, a jedan od najlakših je onaj kada se peče u plehu koji ste posuli solju. Pored ovog i drugi recepti su popularni, kao što je onaj što je podelio Džejmi Oliver.
Ipak, kada se upuštate u avanturu pečenja pileta bitno je da znate dve stvari. Ono uvek mora da bude sočno i korica mora da bude hrskava. Postoje cake koje će vam pomoći da korica uvek bude savršeno ispečena, tj. da bude hrskava i da ima zlatnu boju.
Čime je potrebno da premažete pile da dobijete savršenu koru?
Maslac
Ovo je možda jedan od najlakših načina da dobijete hrskavu koru. Premažite pile istopljenim puterom i ispecite. Puter daje i poseban šmek mesu.
Konjak
Profesionalni kuvari često koriste konjak kada pripremaju hranu, jer ovo alkoholno piće poboljšava ukus jela. Takođe se koristi i za pile, a sve što treba da uradite jeste da ga pomešate sa začinima i premažete meso.
Kisela pavlaka
Kisela pavlaka takođe može da učini koricu hrskavom, a ovaj sastojak ima skoro svaka domaćica kod kuće.
Soja sos i med
Pomešajte sojin sos i med i premažite pile. Osim savršene korice i meso će imati fantastičan ukus.
Pročitajte i ovo: 1 tajni sastojak za ukusnije i sočnije belo meso
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem