Heljda je veoma zdrava, lako se priprema i što je najbitnije - nije skupa. Dolazi nam iz Azije, a postala je sve popularnija i kod nas, pa je ljudi često uključuju u ishranu. Od nje možete da napravite najrazličitija jela, ali morate da znate pravilno da je pripremite. Pre nego što dodate heljdu u supu, salatu, musaku... morate da je operete i osušite. Ali, posle toga postoji još jedna stvar koju je neophodno da uradite ako želite da heljda bude ukusna.
Pre nego što heljdu dodate u jelo isperite je pod vodom, a onda ostavite da se dobro osuši. Ako heljdu dobro osušite to će vam omogućiti da se ravnomerno isprži. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i stavite u njega heljdu. Vodite računa da se zrna ne osuše ili preprže. Ako želite da poboljšate ukus heljdi dodajte joj neko začinsko bilje, kao što su: ruzmarin, majčina dušica, beli luk, kurkuma...
Kada ste heljdu propržili možete da je skuvate i dodate u jelo, ali takođe ako se kuva u jelu, prethodno je propržite jer će biti ukusnija.
Pročitajte i ovo: Salata sa cvekolom i heljdom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus