Punjene paprike se često nalaze na srpskoj trpezi, a osim fantastičnog ukusa kojem retko ko može da odoli, one se i jednostavno pripremaju, pa ih domaćice sa užitkom prave. Sve što je potrebno jeste da paprike napunite nadevom, sipajte paradajz sos i krčkate. Ovo je jedan od najlakših recepata za specijalitet od paprika.
Ali, ako želite da poboljšate ukus punjenim paprika, neke iskusne domaćice su otkrile tajne. One u ovo jelo dodaju neke sastojke koje samo poboljšavaju ukus, a mi te tajne otkrivamo vama.
Koji su to tajni sastojci?
Ako u nadev od mesa i pirinča dodate i seckane šampinjone obično jelo ćete pretvoriti u pravo kulinarsko remek-delo. A ako ipak niste ljubitelj pečuraka, u nadev dodajte seckanu slaninu. Ona svakom jelu daje poseban šmek. Takođe, kada napunite paprike možete da koristite sirovo jaje umesto krompira ili paradajza. Ali jedna napomena ako koristite jaje. Tada paprike obavezno pecite u rerni, a nemojte da kuvate na šporetu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem