Iskusni pekari imaju svoje tajne za savršeno testo za kiflice, perece, krofne i peciva koja ostaju mekani danima. Trik je u dva sastojka koja dodaju u brašno pre nego što zamese testo, a to su kukuruzni skrob i griz koji se koristi u ishrani dece.
Skrob pomaže da testo bude elastičnije i vazdušastije, a samim time i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomeša s običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.
Na kilogram brašna uzima se puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza. Sledeći put isprobajte ovaj trik i uživajte u najboljoj domaćoj pici.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Jagnjeći kotleti sa belim lukom
Najukusnija torta od maka sa filom od limuna
Sočni lava kolač sa belom čokoladom
Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom