Uvek je bolje kada sami umesite hleb ili pecivo, jer ne samo što ste sigurni da će na stolu biti vruća pogača, već je i ukus odličan. Ali često se desi da kada se domaći hleb ohladi, da izgubi svežinu i mekoću. Iskusne domaćice znaju šta treba da urade u takvim situacijama, ali početnici se još ne snalaze. Zato vam sada prenosimo 2 tajne koje će svaki hleb učiniti savršenim. Biće svež, mekan i hrskav kao da je tek kupljen, a sve što treba da uradite jeste da dodate kašiku meda dok mesite testo. On će učiniti da proizvodi od testa duže ostanu sveži i mekani.
Takođe, postoji još jedan trik koja je lakši od prethodnog, ako je to moguće. Kada umesite testo i oblikujete hleb, stavite na pleh, a ispod pleha u rerni stavite posudu sa vodom. Para će odraditi svoj deo posla, a kora će biti lepa i hrskava, ali ne i tvdra.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kada sami umesite hleb, kiflice ili neko drugo pecivo, oni brže izgube svežinu nego isti proizvodi iz pekare. A niko ne voli da jede hleb koji se mrvi i raspada ili polusuve kifle. U čemu je tajna? Profesionalni pekari stavljaju jedan sastojak u testo koji produžava svežinu peciva. To je med. Dodajte u testo kašiku meda kada pravite hleb, kiflice ili lepinje i oni će duže ostati sveži i mekani.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem