Mleveno meso se često koristi za pripremu ručka. Ne košta puno, a od njega možete da pravite različita jela. Najčešće se pripremaju faširane šnicle i ćufte, a već smo sa vama podelili super savete kako možete da poboljšate ukus mlevenog mesa i učinite ga još sočnijim. 

Svaka domaćica ima neki svoj recept ili tajni sastojak, a ruska kuvarica Julija Arhipova je otkrila još jedan sjajan trik. Možda će vam delovati čudno, ali ona predlaže da u mleveno meso dodate šećer sa cimetom. Šećer retko ko koristi u slanim jelima, ali on može da poboljša ukus hrane. Neke domaćice ga dodaju u supu, a evo i zašto se dodaje u mleveno meso. 

Kada kupujete mleveno meso uvek birate ono koje volite, a to može da bude svinjsko, juneće ili mešano. Ako volite svinjsko mleveno meso i ako često koristite, onda sigurno znate da ono ima specifičan ukus. Ako želite da vam jelo uspe onda u smesu dodajte i šećer sa cimetom, jer će on neutralisati taj miris i ukus svinjetine. Dodaje se malo šećera, jer ako preterate mleveno meso može da ispadne neukusno.

Pročitajte i ovo: Zašto se dodaje pavlaka u mleveno meso

BONUS VIDEO: 

Tortilje punjene mlevenim mesom  Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa/S.B.