Nekada je prhko testo moglo da se kupi u svim prodavnicama, pa su čak i one domaćice kojima ne ide mešenje testa uvek imale opciju. Prhko testo nije tako jednostavno za pripremu, ali ipak postoje neke cake koje će vam dosta olakšati. Ako želite da napravite savšreno prhko testo onda ispratite savete čuvenog kuvara i poslastičara Dejvida Libovica koje je na društvenoj mreži Instagram otkrio healthywell_.
Dejvid Libovic je savetovao da je ovu vrstu testa najbolje napraviti u blenderu ili seckalici, a sve što treba da uradite jeste da postepeno dodajete sastojke. Nabitnije je da koristite hladan puter i vodu. Prvo u blender dodajte 2,5 šolje brašna, 2 kašike šećera i 1/2 kašičice soli. Sve izblendirajte, pa dodajte 16 kašika hladnog putera i izblendirajte tačno 10 puta. Zatim sipajte 1/2 šolje i 2 kašike hladne vode i ponovo izblendirajte tačno 10 puta sa sekundom razmaka.
Podelite testo na 2 jednaka dela i stavite na krpu. Lepo uvrtite i pritisnite rukom da se testo sjedini. Umotajte u providnu foliju, pa stavite u frižider nekih pola sata.
Pročitajte i ovo: Prhki kolačići sa čokoladom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus