Nekada je prhko testo moglo da se kupi u svim prodavnicama, pa su čak i one domaćice kojima ne ide mešenje testa uvek imale opciju. Prhko testo nije tako jednostavno za pripremu, ali ipak postoje neke cake koje će vam dosta olakšati. Ako želite da napravite savšreno prhko testo onda ispratite savete čuvenog kuvara i poslastičara Dejvida Libovica koje je na društvenoj mreži Instagram otkrio healthywell_. 

Dejvid Libovic je savetovao da je ovu vrstu testa najbolje napraviti u blenderu ili seckalici, a sve što treba da uradite jeste da postepeno dodajete sastojke. Nabitnije je da koristite hladan puter i vodu. Prvo u blender dodajte 2,5 šolje brašna, 2 kašike šećera i 1/2 kašičice soli. Sve izblendirajte, pa dodajte 16 kašika hladnog putera i izblendirajte tačno 10 puta. Zatim sipajte 1/2 šolje i 2 kašike hladne vode i ponovo izblendirajte tačno 10 puta sa sekundom razmaka. 

Podelite testo na 2 jednaka dela i stavite na krpu. Lepo uvrtite i pritisnite rukom da se testo sjedini. Umotajte u providnu foliju, pa stavite u frižider nekih pola sata. 

Pročitajte i ovo: Prhki kolačići sa čokoladom

Kako se pravi prhko testo Instagram/healthywell_

BONUS VIDEO: 

Pita sa jabukama Instagram/ butternutbakery

StvarUkusa/S.B.