Letu je polako kraj i kreće sezona zimnice, ali i slava i novogodišnjih praznika. Tada se domaćice trude da naprave bogatu trpezu prepunu raznovrsnih specijaliteta koji će oduševiti svakog gosta. A ono što je nezaobilazno na svakoj trpezi su pihtije. Sada postoje recepti za pripremu pihtija u obliku prasećeg pečenja, pa ovaj tradicionlani srpski delikates definitivno zauzima centralni deo svečanog stola. 

Ako želite da ostavite što bolji utisak na vaše goste, iskusne domaćice su otkrile fantastičan trik za pripremu pihtija. Nije nimalo komplikovan, a krajnji rezultat je sjajan. Sve što treba da uradite jeste da kada pripremate meso sa kojeg skidate masnoću, da tu istu masnoću sačuvate u zamrzivaču. Kada dođe vreme za pripremu pihtija dodajte masnoću u vodu u kojoj kuvate meso.Želatinasti "zid" pihtija je deblji i samim tim je ovo predjelo raskošnije i ukusnije. 

BONUS VIDEO: 

PIHTIJE SU DOBRE ZA ZDRAVLJE! Nezaobilazne su na slavskoj trpezi, a narod veruje da ih TREBA JESTI TAČNO OVOLIKO PUTA GODIŠNJE Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa