Letu je polako kraj i kreće sezona zimnice, ali i slava i novogodišnjih praznika. Tada se domaćice trude da naprave bogatu trpezu prepunu raznovrsnih specijaliteta koji će oduševiti svakog gosta. A ono što je nezaobilazno na svakoj trpezi su pihtije. Sada postoje recepti za pripremu pihtija u obliku prasećeg pečenja, pa ovaj tradicionlani srpski delikates definitivno zauzima centralni deo svečanog stola.
Ako želite da ostavite što bolji utisak na vaše goste, iskusne domaćice su otkrile fantastičan trik za pripremu pihtija. Nije nimalo komplikovan, a krajnji rezultat je sjajan. Sve što treba da uradite jeste da kada pripremate meso sa kojeg skidate masnoću, da tu istu masnoću sačuvate u zamrzivaču. Kada dođe vreme za pripremu pihtija dodajte masnoću u vodu u kojoj kuvate meso.Želatinasti "zid" pihtija je deblji i samim tim je ovo predjelo raskošnije i ukusnije.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus