Ukoliko postoji savršena hrana, to su jaja. Uvek su dostupna, lako se spremaju, jeftina su i puna su proteina. Ako jedete jaja uz ostalu hranu, uspećete da pomognete organizmu da upije više vitamina. Na primer, jedna studija pokazuje da ukoliko dodate u salatu jedno jaje, uspećete da unesete više vitamina E koji se nalazi u salati. Jaja uglavnom jedemo za doručak, a mogu da se pripreme na milion načina. Neki najviše vole kuvana, neki jedu omlet ili kajganu, a neki poširana ili na oko. Kakva god jaja da volite postoji jedan trik koji će vam pomoći da ona uvek ispadnu savršeno ukusna.
Sve što treba da uradite jeste da isključite šporet tik pre nego što će biti gotova. Kako god da ih spremate ugasite šporet nekoliko minuta pre nego što će jaja biti spremna. Ali, ne sklanjajte ih sa šporeta, jer će ostatak toplote dovršiti termičku obradu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus