Ukoliko postoji savršena hrana, to su jaja. Uvek su dostupna, lako se spremaju, jeftina su i puna su proteina. Ako jedete jaja uz ostalu hranu, uspećete da pomognete organizmu da upije više vitamina. Na primer, jedna studija pokazuje da ukoliko dodate u salatu jedno jaje, uspećete da unesete više vitamina E koji se nalazi u salati. Jaja uglavnom jedemo za doručak, a mogu da se pripreme na milion načina. Neki najviše vole kuvana, neki jedu omlet ili kajganu, a neki poširana ili na oko. Kakva god jaja da volite postoji jedan trik koji će vam pomoći da ona uvek ispadnu savršeno ukusna.
Sve što treba da uradite jeste da isključite šporet tik pre nego što će biti gotova. Kako god da ih spremate ugasite šporet nekoliko minuta pre nego što će jaja biti spremna. Ali, ne sklanjajte ih sa šporeta, jer će ostatak toplote dovršiti termičku obradu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem