Ukoliko postoji savršena hrana, to su jaja. Uvek su dostupna, lako se spremaju, jeftina su i puna su proteina. Ako jedete jaja uz ostalu hranu, uspećete da pomognete organizmu da upije više vitamina. Na primer, jedna studija pokazuje da ukoliko dodate u salatu jedno jaje, uspećete da unesete više vitamina E koji se nalazi u salati. Jaja uglavnom jedemo za doručak, a mogu da se pripreme na milion načina. Neki najviše vole kuvana, neki jedu omlet ili kajganu, a neki poširana ili na oko. Kakva god jaja da volite postoji jedan trik koji će vam pomoći da ona uvek ispadnu savršeno ukusna. 

Sve što treba da uradite jeste da isključite šporet tik pre nego što će biti gotova. Kako god da ih spremate ugasite šporet nekoliko minuta pre nego što će jaja biti spremna. Ali, ne sklanjajte ih sa šporeta, jer će ostatak toplote dovršiti termičku obradu.

BONUS VIDEO: 

TikTok/eattastedine Jaja na oko sa feta sirom

Izvor: Stvar ukusa