Sigurno vam se desilo da nakon kuvanja meso bude praktično bezukusno, a to se dešava ako ga prekuvate. Da biste mu vratili ili dali novi ukus, potreban vam je sos.
Prvo uzmite činiju za meso, zatim isecite meso na tanjir, luk isecite na kolutove, možete koristiti i komade paradajza koje je potrebno preliti sa malom količinom ulja, limunovog soka i (ili) soja sosa, po ukusu.
Zatim sve stavite u posudu i držite oko 20 minuta. Najbolje je to učiniti odmah nakon kuvanja, kada su vlakna otvorena. Dobićete meso u kome ćete uživati, umesto da ga bacite. Možda će vas zanimati kulinarski trik da meso uvek bude sočno.
Pročitajte i čime se premazuje pile za hrskavu i zlatnu koricu?
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus