Sigurno vam se desilo da nakon kuvanja meso bude praktično bezukusno, a to se dešava ako ga prekuvate. Da biste mu vratili ili dali novi ukus, potreban vam je sos.
Prvo uzmite činiju za meso, zatim isecite meso na tanjir, luk isecite na kolutove, možete koristiti i komade paradajza koje je potrebno preliti sa malom količinom ulja, limunovog soka i (ili) soja sosa, po ukusu.
Zatim sve stavite u posudu i držite oko 20 minuta. Najbolje je to učiniti odmah nakon kuvanja, kada su vlakna otvorena. Dobićete meso u kome ćete uživati, umesto da ga bacite. Možda će vas zanimati kulinarski trik da meso uvek bude sočno.
Pročitajte i čime se premazuje pile za hrskavu i zlatnu koricu?
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Uskršnja oblanda sa čokoladom, keksom i orasima
Uskršnji kolač od šargarepe sa pistaćima
Najkremastija uskršnja salata koja odlično ide uz pogaču
Najbrži uskršnji hleb u obliku pletenice