Kada pravite kiselo testo, može da se desi da je previše fermentiralo i da ne može da naraste, pa se samim time se čini neupotrebljivim. Ovo su trikovi kako da ga iskoristite i popravite.
1. Ako je testo samo malo fermentiralo, pažljivo isecite nožem liniju na površini testa! Ovaj jednostavan trik može biti sasvim dovoljan da spreči da se testo spljošti i ne naraste u rerni. Ako je testo previše fermentiralo, onda ga vrlo lagano premesite.
2. Ispecite testo kao koru za picu ili somun. Ako je već počelo da se spušta, ali nije poprimilo nikakav alkoholni miris, pokušajte da ga ispečete kao somun ili picu.
3. Preoblikujte testo, dobro ga premesite i ostavite da se ponovo digne.
4. Iskoristite previše fermentirano testo da napravite koru za picu, američke palačinke, keks sa čokoladom, krekere ili pak hleb sa tikvicama ili bananama. Postoje brojni recepti u kojima možete da ga iskoristite, a da ga ne bacite. Možda će vas zanimati kako da vam testo uvek uspe.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način