Postoje neki trikovi za jela koja možemo da pronađemo samo u bakinim sveskama sa receptima. To su neke tajne koje se prenose s kolena na koleno, a koje čine da svako jelo bude savršeno ukusno. Donosimo vam stari trik koji će svako slatko pecivo poboljšati, a koji su bake saznale od iskusnih poslastičara. U pitanju je jedna namirnica koju dodajete u testo, a koja daje ukus, boju i miris svakom pecivu.
Tajna je u crnom čaju koji se dodaje u testo, a ovaj jednostavan trik omogućava vam da običan kolač prevorite u pravo remek-delo. Za 1 kg brašna uzmite jednu čašu crnog čaja bez dodavanja šećera.Čaj se sipa pre dodavanja ostalih sastojaka. Ako nemate crni čaj nemojte da koristite zeleni ili neki drugi ukus, zato što nije isti efekat.Samo on daje atraktivnu boju kafe slatkom pecivu, pitama i drugim poslasticama.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus