Krompir spada u najpopularnije i među najjeftinije povrće, a od njega možete da pravite čorbu, predjelo, lepinje, glavno jelo ili prilog. Lako se prilagođava svakoj namirnici, a definitivino ga svi najviše vole kada se od njega napravi pomfrit ili pečeni krompir. Obično ljudi kupuju veće količine ovog povrća da im se nađe, jer može duže da stoji, pa ne moraju stalno u radnju. 

Ali, često se desi da zaboravimo na njega ili da ga dugo ne koristimo i on tada kreće da klija. Postoji trik koji će vam pomoći da ga sačuvate što duže svežim. Svi već znaju da se krompir ne čuva u frižideru, nego na suvom i tamnom mestu, a ako preko njega stavite par jabuka, one će sprečiti da brzo proklija.Ovaj jednostavan trik će vam dosta olakšati čuvanje hrane, a postoji još jedan caka vezana za kuvanje. 

Ako želite da skuvate krompir, a da on bude ukusniji, obavezno u vodu dodajte 1 kašiku sirćeta i 2-3 cela čena belog luka, kao i lovorov list. I obavezno morate da sipate duplo više vode nego kod kuvanja mladog krompira. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE