Svaka osoba se muči sa pripremanjem hrane, dok to ne pređe u rutinu. Niko ne zna koliko je teško napraviti neki gurmanski specijalitet, a da on uspe iz prvog pokušaja. Кuvanje je umetnost koja zahteva strpljenje i mnogo sati vežbe. Korišćenje pravih recepata nije garancija da će jelo uspeti, ali zato postoje neki trikovi i cake koji današnjim domaćicama dosta olakšavaju pripremu. Većina ima svoje male tajne koje koristi da uštedi dragoceno vreme ili da jelo učini jedinstvenim.
Sigurno vam se desilo da ste napravili ukusan ručak, koji se brzo pokvario. Nisu krive namirnice, već mesto na koje ste ga stavili u frižideru. Obično svako samo otvori frižider i samo odloži šerpu gde ima mesta, ali to je velika greška. Nikada nemojte da ostavljate šerpu na gornju polici frižidera jer je tu najviša temeperatura, a ona može da skarti rok trajanja vaše hrane.
Postoji još jedan trik, on nije vezan za čuvanje hrane, ali jeste za frižider. Ako želite da isečete tanke i jednake šnicle, obavezno to radite sa smrznutim mesom. Ako ste kupili sveže, obavezno ga zamrznite bar sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus