Svaka osoba se muči sa pripremanjem hrane, dok to ne pređe u rutinu. Niko ne zna koliko je teško napraviti neki gurmanski specijalitet, a da on uspe iz prvog pokušaja. Кuvanje je umetnost koja zahteva strpljenje i mnogo sati vežbe. Korišćenje pravih recepata nije garancija da će jelo uspeti, ali zato postoje neki trikovi i cake koji današnjim domaćicama dosta olakšavaju pripremu. Većina ima svoje male tajne koje koristi da uštedi dragoceno vreme ili da jelo učini jedinstvenim.

Sigurno vam se desilo da ste napravili ukusan ručak, koji se brzo pokvario. Nisu krive namirnice, već mesto na koje ste ga stavili u frižideru. Obično svako samo otvori frižider i samo odloži šerpu gde ima mesta, ali to je velika greška. Nikada nemojte da ostavljate šerpu na gornju polici frižidera jer je tu najviša temeperatura, a ona može da skarti rok trajanja vaše hrane. 

Postoji još jedan trik, on nije vezan za čuvanje hrane, ali jeste za frižider. Ako želite da isečete tanke i jednake šnicle, obavezno to radite sa smrznutim mesom. Ako ste kupili sveže, obavezno ga zamrznite bar sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE