Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UBEDLJIVO NAJBOLJI ČOKOLADNI MAFINI: Tajna je u vrsti šećera i kafi - stari trikovi koji provereno pomažu

Ako volite čokoladne mafine ovaj recept će vas oduševiti.

 Najbolji čokoladni mafini Izvor: Printscreen/YT/ RecipeTin Eats

Čokoladni mafini su popularni u celom svetu i za njihovu pripremu postoji milion recepata, ali ovaj je ubedljivo najbolji. Ako želite da napravite mafine koje će biti preukusni i imati pun ukus čokolade onda obavezno pripremite po ovom receptu. Najbolje je što ostaju sveži danima, a tajna je pravilnom korišćenju namirnica. Obavezno je da mleko bude vrelo jer će se kakao tako bolje sjediniti i imaće lepši ukus, a dodajte i kafu koja poboljšava ukus čokolade. Nećete je ni osetiti, a to je stari trik koji će provereno delovati. Takođe, soda bikarbona će učiniti da mafini bolje narastu, a i daće bolju boju. Smeđi šećer smesu čini vlažnijom, pa će mafini biti sočniji, ali će i ostati duže sveži. Beli šećer je isto dobar i čini ih malo hrskavijim, ali neće ostati dugo sveži. I još jedna stvar je bitna, nemojte previše da mutite. Kada dobijete glatku smesu bez grudvica prestanite. Što duže mutite to će smesa biti tvrđa, a ne mekša. 

  • Sastojci:
  • 1 3/4 šolje brašna 
  • 1 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje kakao praha 
  • 1 kašika instant kafe 
  • 3/4 šolje mleka
  • 1/2 šolje ulja 
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3/4 šolje pavlake ili gustog jogurta
  • 1 veliko jaje
  • 1,5 šolja komadića čokolade

Priprema:
U jednoj posudi prosejte brašno, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi prosejte kakao, pa dodajte kafu i vrelo mleko. Dobro sjedinite mikserom, ne mesu da ostanu grudvice. U smesu sa kakaom dodajte i preostale sastojke, šećer, ulje, jaje, pavlaku/jogurt i vanilu. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. Dobijenu smesu sipajte u posudu sa brašnom i dobro umutite. Dodajte seckanu čokoladu i promešajte (ostavite malo da pospete preko) i sipajte smesu u kalup za mafine koji ste obložili papirnim ili gumenim kalupima. Pospite preostalom čokoladom i pecite u zagrejanoj rerni na 210°C tačno 5 minuta, pa smanjite temperaturu na 190C i pecite još 20 minuta. Ostavite da se ohlade 15 minuta pre serviranja.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti