Sastojci:

  • 1 ½ kašika ulja
  • 1 veliki crni luk
  • 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckanog
  • 3 šargarepe srednje veličine, isečene na kockice
  • 2 rebra celera, iseckana na kockice
  • 675 grama krompira, isečenog na kockice
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • ½ kašičice začinskog bilja
  • ¼ kašičice sušene majčine dušice
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 ½ kašika senfa
  • 1 kašika paradajz paste
  • ¾ kašičice sitne soli, ili po ukusu
  • ⅛ kašičice crnog bibera, plus još za posluživanje
  • 720 ml povrtnog bujona
  • 240 g smrznutog graška

Recept za lagani krompir paprikaš:

Kako bise napravili krompir paprikaš, zagrejte ulje u velikom loncu. Dodajte luk isečen na kockice, iseckan beli luk i počnite da pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta, dok luk ne postane providan.

Dodajte šargarepu iseckanu na kockice, celer i mešajte dok se ne sjedine. Umešajte ostale sastojke, ostavite da provri, pa smanjite vatru i pokrijte poklopcem. Ostavite da se krčka oko 25 minuta, povremeno mešajući.

Posle 25 minuta dodajte smrznuti grašak, kuvajte 3 minuta ili dok ne omekša. Isključite vatru, probajte i prilagodite začine po ukusu. Servirajte sa sveže mlevenim crnim biberom. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pileći krompir paprikaš.

Pročitajte kako se pravi posni povrtni paprikaš sa tikvicama

BONUS VIDEO

Kurir Recept za svinjski paprikaš

StvarUkusa