Sastojci:
- 1 ½ kašika ulja
- 1 veliki crni luk
- 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckanog
- 3 šargarepe srednje veličine, isečene na kockice
- 2 rebra celera, iseckana na kockice
- 675 grama krompira, isečenog na kockice
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- ½ kašičice začinskog bilja
- ¼ kašičice sušene majčine dušice
- 1 kašika soja sosa
- 1 ½ kašika senfa
- 1 kašika paradajz paste
- ¾ kašičice sitne soli, ili po ukusu
- ⅛ kašičice crnog bibera, plus još za posluživanje
- 720 ml povrtnog bujona
- 240 g smrznutog graška
Recept za lagani krompir paprikaš:
Kako bise napravili krompir paprikaš, zagrejte ulje u velikom loncu. Dodajte luk isečen na kockice, iseckan beli luk i počnite da pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta, dok luk ne postane providan.
Dodajte šargarepu iseckanu na kockice, celer i mešajte dok se ne sjedine. Umešajte ostale sastojke, ostavite da provri, pa smanjite vatru i pokrijte poklopcem. Ostavite da se krčka oko 25 minuta, povremeno mešajući.
Posle 25 minuta dodajte smrznuti grašak, kuvajte 3 minuta ili dok ne omekša. Isključite vatru, probajte i prilagodite začine po ukusu. Servirajte sa sveže mlevenim crnim biberom. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pileći krompir paprikaš.
Pročitajte kako se pravi posni povrtni paprikaš sa tikvicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu