Sastojci:
- 2 kašike putera
- 230 g šampinjona, narezanih
- 1 crni luk, naseckan na kockice
- 2 šargarepe, oljuštene i isečene na kockice
- 2 rebra celera, iseckana na kockice
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 4 grančice svežeg majčine dušice
- 2 komada pilećih prsa sa kostima i kožom
- 1,5 l pilećeg bujona
- 240 g pirinča
- 1 lovorov list
- so i biber po ukusu
- 2 kašike seckanog svežeg peršunovog lista
Recept za gulaš od piletine i šampinjona:
Kako biste napravili gulaš otopite puter u velikoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, luk, šargarepu i celer. Kuvajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 8-10 minuta. Mešajte beli luk i majčinu dušicu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Umešajte piletinu, pileći bujon, pirinač, lovorov list, 1 kašičicu soli i 1/2 kašičice bibera.
Pustite da proključa, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok se piletina ne skuva i pirinač ne omekša, oko 35-45 minuta. Izvadite piletinu i ostavite da se ohladi pre nego što je isečete na komade veličine zalogaja, bacite kosti i kožu. Umešajte seckanu piletinu i peršun; začinite solju i biberom, po ukusu. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i lagani pileći gulaš sa povrćem.
Pročitajte kako se pravi gulaš na američki način
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu
Kako da umesite slavski kolač
Punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel