Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 2 velike šargarepe, oljuštene i isečene na kolutiće
  • 1 stabljika celera, seckana
  • so, po ukusu
  • sveže mleveni crni biber
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1 kašika višenamenskog brašna
  • 680 g pilećeg fiela
  • 3 grančice sveže majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 340 g krompira, nasečenog na četvrtine
  • 700 ml pilećeg bujona
  • sveže seckani peršun, za ukras

Recept za pileći gulaš sa povrćem:

Za pileći gulaš u velikom loncu na srednjoj vatri istopite puter. Dodajte šargarepu i celer i začinite solju i biberom. Pržite, često mešajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.

Dodajte brašno i mešajte dok se povrće ne obloži, a zatim dodajte piletinu, majčinu dušicu, lovorov list, krompir i bujon. Začinite solju i biberom. Stavite mešavinu na laganu vatru i kuvajte dok piletina više ne bude ružičasta, a krompir ne omekša, 15 minuta.

Skinite sa vatre i prebacite piletinu u srednju posudu. Koristeći dve viljuške, isecite je na male komade i vratite u šerpu. Pre serviranja ukrasite peršunom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od vrganja sa bešamel sosom.

Pročitajte kako se pravi gulaš od patlidžana i mlevenog mesa

BONUS VIDEO

Kurir televizija SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame!

StvarUkusa