Sastojci:

  • 1 mali luk, isečen na kockice
  • 500 g mlevenog goveđeg mesa
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 4 lepinje za hamburgere

Za serviranje:

  • paradajz isečen na kolutove
  • majonez
  • kečap
  • šaka zelene salate
  • rukola

Recept za domaći burger od goveđeg mesa:

Za burger stavite 500 g mlevenog mesa u činiju sa 1 malim lukom isečenim na kockice i 1 jajetom, a zatim promešajte. Podeliti smesu na četiri dela. Lagano navlažite ruke. Smesu pažljivo razvaljajte u loptice, svaku veličine teniske loptice.

Stavite na dlan i lagano stisnite da se spljošte u pljeskavice debljine oko 3 cm. Potrudite se da svaki burger bude iste debljine, kako bi se ravnomerno pržili. Stavite na tanjir, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne najmanje 30 minuta.

Gril tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi pa svaku stranu pljeskavice premažite uljem pa stavite na gril tiganj. Pržite 6 minuta. Okrenite na drugu stranu ne pritiskajući meso, pa pržite još 6 minuta. Skinite hamburgere sa gril tiganja. Ostavite da odstoje na tanjiru, kako bi se svi sokovi slegli unutra.

Isecite četiri lepinje za hamburgere na pola. Stavite isečenom stranom nadole, na gril tiganj i tostirajte 1 minut. Stavite pljeskavicu u svaku lepinju, a zatim dodajte priloge po želji. Možda ćete želeti da napravite i super burger za štedljive domaćice.

Pročitajte kako da napravite i "mrvljene" burgere

BONUS VIDEO

Kurir televizija Kako se sprema burger sa hrskavom piletinom?

StvarUkusa