Odličan predlog za ručak.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 1 koren peršuna
  • suvi biljni začin, biber, crvena mlevena paprika

Za knedle:

  • 2 jaja
  • brašno,so

Priprema:

Luk propržite na malo ulja. Dodajte isečeno meso, šargarepu i peršun. Zatim dodajte začine, sve dobro izmešajte, nalijte vodu da ogrezne. Krčkajte dok meso ne bude skoro skuvano. Kada je skoro gotovo u posebnoj činijici umutite jaja, brašno i malo soli. Testo za knedle treba da bude lepljivo i kada dignete viljušku da se razvlači kao lepak. Smesu vaditi malom kašičicom i kuvajte oko 5 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: ukusivojvodine