Odličan predlog za ručak.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 1 koren peršuna
- suvi biljni začin, biber, crvena mlevena paprika
Za knedle:
- 2 jaja
- brašno,so
Priprema:
Luk propržite na malo ulja. Dodajte isečeno meso, šargarepu i peršun. Zatim dodajte začine, sve dobro izmešajte, nalijte vodu da ogrezne. Krčkajte dok meso ne bude skoro skuvano. Kada je skoro gotovo u posebnoj činijici umutite jaja, brašno i malo soli. Testo za knedle treba da bude lepljivo i kada dignete viljušku da se razvlači kao lepak. Smesu vaditi malom kašičicom i kuvajte oko 5 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: ukusivojvodine
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da napravite kuvano vino sa crnom čokoladom
Sočna piletina u slatko-kiselom sosu
Posni čokoladni kolač sa orasima
Trik kako da kiseli kupus traje duže i da se ne pokvari