Odličan predlog za ručak.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 1 koren peršuna
- suvi biljni začin, biber, crvena mlevena paprika
Za knedle:
- 2 jaja
- brašno,so
Priprema:
Luk propržite na malo ulja. Dodajte isečeno meso, šargarepu i peršun. Zatim dodajte začine, sve dobro izmešajte, nalijte vodu da ogrezne. Krčkajte dok meso ne bude skoro skuvano. Kada je skoro gotovo u posebnoj činijici umutite jaja, brašno i malo soli. Testo za knedle treba da bude lepljivo i kada dignete viljušku da se razvlači kao lepak. Smesu vaditi malom kašičicom i kuvajte oko 5 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: ukusivojvodine
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus