1. Iseći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Iseckati i ispržiti sredinu na ulju da porumeni.
2. Ispržiti meso, naseckani crni i beli luk i pirinač. Začiniti po ukusu solju i biberom.
3. Napuniti patlidžan tako što se na dno sipa masa sa mesom, a preko njega propržena sredina.
4. Iseći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a pre služenja ukrasiti svežim bosiljkom i krem sirom.
Punjeni plavi patlidžan
Ukoliko želite vegetarijansku verziju ovog jela, umesto mesa možete da koristite pečurke.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus