Riblja čorba je gurmanski specijalitet i idealne je za dane posta, ali možete je jesti bilo kada. Ako volite ribu i želite neki ukusan i brz obrok, predlažemo vam da napravite belu riblju čorbu. Možete da koristite najjeftiniju ribu, a obavezno joj dodajte povrće i mleko. Ovako pripremljena riblja čorba najčešće se služi sa parčetom hleba. Ako ovu čorbu jedete u toku posta, onda koristite bademovo ili sojino mleko. 

Pročitajte i koji trikovi će učiniti da riblja čorba uvek bude savršeno skuvana. 

  • Sastojci: 
  • 40 g putera
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk 
  • 2 male šargarepe
  • 125 ml belog vina
  • 35 g brašna
  • 750 ml mleka
  • 500 ml bujona
  • 1-2 krompira
  • 1 šolja kukuruza
  • 600 g ribe 
  • 1 šolja graška

Priprema:
Otopite puter u šerpi, pa dodajte seckani beli i crni luk i pržite dok ne omekšaju. Zatom dodajte seckanu šargarepu i promešajte. Kada i šargarepa omekša sipajte vino. Kada veći deo vina ispari, dodajte brašno i mešajte brzo dok se svi sastojci ne sjedne. Nakon toga sipajte bujon, a onda i mleko. Dodajte isečen krompir, kukuruz, so i biber, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 10-ak minuta. Dodajte ribu koju ste iseckali, kao i grašak i ostavite da se kuva sve dok i riba ne bude gotova. Ako je čorba previše gusta dodajte malo vode. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

Izvor: StvarUkusa