Riblja čorba je specijalitet koji gurmani obožavaju, ali koja ne uspeva uvek iz prvog pokušaja. U Srbiji se uglavnom pravi od rečne ribe i koliko god delovalo da je priprema jednostavna,postoje neki trikovi koji će vam pomoći da ona ispadne savršeno svaku put. Riblja čorba se uglavnom jede u toku posta ili kada su slavlja, ali je odličan izbor i za porodični ručak. U nastavku teksta pročitajte koja su to važna kulinarska pravila koja morate da ispoštujete.
Izbor ribe
Kao i kod svakog jela i ovde postoje namirnice koje su najbolji izbor. Kada krećete u pripremu riblje čorbe odlučite se za pastrmku, smuđ, losos...
Izaberite prave delove ribe
Pre kuvanja uvek se skida krljušt, škrge i peraja. Najbolje je da koristite filete, ali ako je reč o crvenoj ribi onda su korisni i glava i rep.
Kako se priprema riba
Kada je isečete, ribu uvek operite, pogotovo ako ste kupili celu, a ne filete.
Temperatura vode
Nikada nemojte ribu dodavati u ključalu supu. Prvo je kratko propržite u tiganju, pa tek onda dodajte u šerpu. Na taj način čorba će ispasti baš kako treba .
Dodatni sastojci
Da biste poboljšali ukus jela, dodajte začinsko bilje, luk, šargarepu...
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem