Riblja čorba je specijalitet koji gurmani obožavaju, ali koja ne uspeva uvek iz prvog pokušaja. U Srbiji se uglavnom pravi od rečne ribe i koliko god delovalo da je priprema jednostavna,postoje neki trikovi koji će vam pomoći da ona ispadne savršeno svaku put. Riblja čorba se uglavnom jede u toku posta ili kada su slavlja, ali je odličan izbor i za porodični ručak. U nastavku teksta pročitajte koja su to važna kulinarska pravila koja morate da ispoštujete.
Izbor ribe
Kao i kod svakog jela i ovde postoje namirnice koje su najbolji izbor. Kada krećete u pripremu riblje čorbe odlučite se za pastrmku, smuđ, losos...
Izaberite prave delove ribe
Pre kuvanja uvek se skida krljušt, škrge i peraja. Najbolje je da koristite filete, ali ako je reč o crvenoj ribi onda su korisni i glava i rep.
Kako se priprema riba
Kada je isečete, ribu uvek operite, pogotovo ako ste kupili celu, a ne filete.
Temperatura vode
Nikada nemojte ribu dodavati u ključalu supu. Prvo je kratko propržite u tiganju, pa tek onda dodajte u šerpu. Na taj način čorba će ispasti baš kako treba .
Dodatni sastojci
Da biste poboljšali ukus jela, dodajte začinsko bilje, luk, šargarepu...
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus