Srbi ne mogu da zamisle ručak bezmesa. Šta god da se pripema neka vrsta mesa mora da se nađe na trpezi. Ono je uglavnom i lako za pripremu, ali desi se da pri termičkoj obradi ono ispade gumeno ili tvrdo.Ništa ne brinite, jer postoji rešenje i za to, a vrlo je jednostavno. Mariniranje je jedan od načina na koji ćete omešati meso, ali kako bi ispalo savrešno morate da čekate oko 24 časa, a to je nekada previše, jer nemate vremena.
Umesto marinade možete da isprobate ovaj jednostavan trik koji su otkrile iskusne domaćice. Reč je o belancetu i kukuruznom skrobu. Ove dve namirnice sjedinite i dobijenom smesom premažite meso. Tako ćete stvoriti "opnu" koja će pomoći da meso zadrži sav sok dok se peče ili prži. Obavezno isprobajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus