Krompirspada u povrće koje je mnogima omiljeno, a i poprilično je jeftino. Najčešće se služi kao prilog, i to pomfrit, pečeni ili pire. Što je najbolje od svega nije ni komplikovan za pripremu, ali postoje neki trikovi koji će vam olakšati kuvanje, pogotovo pirea.Verovatno mislite, šta je teško tu, krompir se skuva, ispasira i prilog je spreman.Ali, ako želite da bude savšreno kremast, onda u nastavku teksta pročitajte savete zlata vredne. Na društvenim mrežama je postao viralan snimak koji je podelilia jedna Ruskinja, pobednica kulinarskog takmičenja u Rusiji.
Da biste napravili savšreno kremast pire krompir, nakon što ga skuvate, obavezno fa osušite, a zatim lepo ispasirajte ili pritisnite kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, dodajte vrelo mleko i sjedinite. Možete da ispasirate ili da mikserom umutite. A postoji još jedna tajna koju je ova food blogerka otkrila, a to je da puter pre nego što dodate u krompir prethodno istopite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus