Krompirspada u povrće koje je mnogima omiljeno, a i poprilično je jeftino. Najčešće se služi kao prilog, i to pomfrit, pečeni ili pire. Što je najbolje od svega nije ni komplikovan za pripremu, ali postoje neki trikovi koji će vam olakšati kuvanje, pogotovo pirea.Verovatno mislite, šta je teško tu, krompir se skuva, ispasira i prilog je spreman.Ali, ako želite da bude savšreno kremast, onda u nastavku teksta pročitajte savete zlata vredne. Na društvenim mrežama je postao viralan snimak koji je podelilia jedna Ruskinja, pobednica kulinarskog takmičenja u Rusiji.
Da biste napravili savšreno kremast pire krompir, nakon što ga skuvate, obavezno fa osušite, a zatim lepo ispasirajte ili pritisnite kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, dodajte vrelo mleko i sjedinite. Možete da ispasirate ili da mikserom umutite. A postoji još jedna tajna koju je ova food blogerka otkrila, a to je da puter pre nego što dodate u krompir prethodno istopite.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom