Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI SE MESO KUVA U KLJUČALOJ ILI HLADNOJ VODI: Mnogi ne znaju, a sve zavisi od toga šta spremate

U nastavku teksta saznajte kako pravilno da kuvate meso.

 Kako se pravilno kuva meso Izvor: Shutterstock

Srbi spadaju u narod koji ne može da zamsili ručak bez mesa. U gotovo svako jelo se stavlja neka vrsta, a najčešće se jede roštilj ili pečeno meso.Postoji bezbroj načina na koji možete da ga spremite, a da bude ukusno i sočno. Najmanje se priprema kuvano meso, jer ono često bude suvo i bezukusno. Ali, i to može da se promeni. Svi oni koji su na nekom režimu ishrane i mogu da jedu samo kuvano, ili jednostavno žele da jedu laganu hranu, mogu da naprave ukusno kuvano meso. Iskusne domaćice su otkrile kako se pravilo kuva, tj. da li se stavlja u ključalu ili hladnu vodu. 

U zavisnosti od toga šta želite da pripremite, zavisi i temepratura vode. Kako bi i kuvano meso bilo sočno, pridržavajte se ovih saveta. Ako vam treba meso za salatu ili bilo koje drugo jelo, sem čorbe i supe, onda ga kuvate u ključaloj vodi. Ostavite da se ohladi u bujonu (vodi u kojoj se kuvalo) jer će tako biti mnogo ukusnije i sočnije. Ovo pravilo posebno važi za pileće meso.

U hladnoj vodi se jedino kuva meso za supu ili čorbu. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti