Sastojci:

  • 160 g smrznutog spanaća
  • 1 praziluk
  • ½ veze sveže majčine dušice
  • 250 g svežih listova testa za lazanje
  • 150 g ćuretine
  • 100 g prezle
  • 1 kašika običnog brašna
  • 300 ml poluobranog mleka
  • 25 g kačkavalja

Pogledajte kako je priprema Džejmi:

Recept za pastu sa spanaćem i ćuretinom po receptu Džejmija Olivera:

Za pastu sa ćuretinom, izvadite spanać iz zamrzivača da se malo odmrzne. Praziluk prepolovite, operite i sitno iseckajte, a uberite listiće majčine dušice. Isecite listove testa za lazanje po dužini na trake od 3 cm da biste napravili papardelle.

U suvom tiganju tostirajte prezle sa nekoliko listića majčine dušice na srednjoj vatri 5 minuta. Prebacite u malu posudu, a zatim vratite posudu na vatru. Sipajte ½ kašike maslinovog ulja u tiganj, dodajte praziluk i ostatak listova majčine dušice, zajedno sa malo vode i kuvajte 5-10 minuta na srednjoj vatri, povremeno mešajući dok ne omekša. Isecite ćuretinu i ubacite i nju.

Dodajte 1 kašiku ulja i umešajte brašno, mešajući oko minut. Postepeno dodajte mleko i 300 ml ključale vode, neprestano mešajući dok se ne sjedini. Umešajte spanać i stavite da provri. Kada spanać usahne smanjite vatru i dodajte testeninu. Krčkajte 4 minuta, povremeno mešajući da se testenina ne bi lepila.

Narendajte veći deo sira da se istopi, a zatim začinite do savršenstva, pazeći da je ćuretina potpuno zagrejana. Servirajte u dve činije, pospite tostiranim prezlama i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću ćureću čorbu sa knedlama.

Pročitajte kako da napravite ćureće ćufte sa parmezanom

BONUS VIDEO

Instagram/thesaltycooker Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama

StvarUkusa