Sastojci:
- 160 g smrznutog spanaća
- 1 praziluk
- ½ veze sveže majčine dušice
- 250 g svežih listova testa za lazanje
- 150 g ćuretine
- 100 g prezle
- 1 kašika običnog brašna
- 300 ml poluobranog mleka
- 25 g kačkavalja
Pogledajte kako je priprema Džejmi:
Recept za pastu sa spanaćem i ćuretinom po receptu Džejmija Olivera:
Za pastu sa ćuretinom, izvadite spanać iz zamrzivača da se malo odmrzne. Praziluk prepolovite, operite i sitno iseckajte, a uberite listiće majčine dušice. Isecite listove testa za lazanje po dužini na trake od 3 cm da biste napravili papardelle.
U suvom tiganju tostirajte prezle sa nekoliko listića majčine dušice na srednjoj vatri 5 minuta. Prebacite u malu posudu, a zatim vratite posudu na vatru. Sipajte ½ kašike maslinovog ulja u tiganj, dodajte praziluk i ostatak listova majčine dušice, zajedno sa malo vode i kuvajte 5-10 minuta na srednjoj vatri, povremeno mešajući dok ne omekša. Isecite ćuretinu i ubacite i nju.
Dodajte 1 kašiku ulja i umešajte brašno, mešajući oko minut. Postepeno dodajte mleko i 300 ml ključale vode, neprestano mešajući dok se ne sjedini. Umešajte spanać i stavite da provri. Kada spanać usahne smanjite vatru i dodajte testeninu. Krčkajte 4 minuta, povremeno mešajući da se testenina ne bi lepila.
Narendajte veći deo sira da se istopi, a zatim začinite do savršenstva, pazeći da je ćuretina potpuno zagrejana. Servirajte u dve činije, pospite tostiranim prezlama i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću ćureću čorbu sa knedlama.
Pročitajte kako da napravite ćureće ćufte sa parmezanom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem