Sastojci:

  • 400 g belog mesa
  • 3 glavice luka (narezane na kolutove)
  • 2 čena belog luka (iseckana)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 250 ml povrtnog bujona
  • 200 g belog sira
  • Malo brašna da poveže sos
  • ulje
  • So, biber i slatka paprika u prahu, po ukusu

Recept za piletinu sa pikantnim sosom od luka i pavlake:

Kako biste narpavili piletinu sa pikantnim sosom, uključite rernu na 250 stepeni. Osušite piletinu i začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Zagrejte ulje, pržite sa svake strane oko 3 minuta, izvadite i stavite u posudu za pečenje. U tiganj dodajte još malo ulja i propržite luk.

Dodajte beli luk i brašno i propržite. Deglazirajte pavlakom za kuvanje i povrtnim bujonom, promešajte da se ne naprave grudvice i prokuvajte. Začinite i prelijte piletinu sosom. Nanesite mocarelu na piletinu i stavite u rernu na 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.

Pročitajte kako da napravite domaći giros sa piletinom

BONUS VIDEO

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa