Sastojci:
- 400 g belog mesa
- 3 glavice luka (narezane na kolutove)
- 2 čena belog luka (iseckana)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 250 ml povrtnog bujona
- 200 g belog sira
- Malo brašna da poveže sos
- ulje
- So, biber i slatka paprika u prahu, po ukusu
Recept za piletinu sa pikantnim sosom od luka i pavlake:
Kako biste narpavili piletinu sa pikantnim sosom, uključite rernu na 250 stepeni. Osušite piletinu i začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Zagrejte ulje, pržite sa svake strane oko 3 minuta, izvadite i stavite u posudu za pečenje. U tiganj dodajte još malo ulja i propržite luk.
Dodajte beli luk i brašno i propržite. Deglazirajte pavlakom za kuvanje i povrtnim bujonom, promešajte da se ne naprave grudvice i prokuvajte. Začinite i prelijte piletinu sosom. Nanesite mocarelu na piletinu i stavite u rernu na 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom.
Pročitajte kako da napravite domaći giros sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem