Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g pilećeg filea
- 1 luk sitno isečen
- 3 šargarepe, sitno isečene
- 3 štapića celera, sitno iseckanog na kockice
- 1 kašičica sveže majčine dušice
- 1/2 kašičice sušene žalfije
- 1 lovorov list
- 400 ml pilećeg bujona
- 400 g belog pasulja
- šaka svežeg peršuna, iseckanog
Pogledajte kako se pravi paprikaš:
Recept za mediteranski pasulj sa piletinom:
Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte piletinu i pržite, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. U isti tiganj dodajte luk, šargarepu i celer i pržite dok ne omekšaju (10-15 min).
Dodajte majčinu dušicu, žalfiju, lovorov list i bujon. Dodajte piletinu i pasulj, poklopite i kuvajte 15-20 minuta (možda će biti potrebno dodati malo vode ako je previše gusto). Umešajte peršun i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pasulj sa mlevenim mesom za štedljive domaćice.
Pročitajte kako da napravite i čorbu od pasulja s kobasicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem