Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 luk sitno isečen
  • 3 šargarepe, sitno isečene
  • 3 štapića celera, sitno iseckanog na kockice
  • 1 kašičica sveže majčine dušice
  • 1/2 kašičice sušene žalfije
  • 1 lovorov list
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 400 g belog pasulja
  • šaka svežeg peršuna, iseckanog

Pogledajte kako se pravi paprikaš:

instagram/nutritionbyamber Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja

Recept za mediteranski pasulj sa piletinom:

Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte piletinu i pržite, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. U isti tiganj dodajte luk, šargarepu i celer i pržite dok ne omekšaju (10-15 min).

Dodajte majčinu dušicu, žalfiju, lovorov list i bujon. Dodajte piletinu i pasulj, poklopite i kuvajte 15-20 minuta (možda će biti potrebno dodati malo vode ako je previše gusto). Umešajte peršun i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pasulj sa mlevenim mesom za štedljive domaćice.

Pročitajte kako da napravite i čorbu od pasulja s kobasicom

BONUS VIDEO

Kurir Recept za svinjski paprikaš

StvarUkusa