Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g pilećeg filea
- 1 luk sitno isečen
- 3 šargarepe, sitno isečene
- 3 štapića celera, sitno iseckanog na kockice
- 1 kašičica sveže majčine dušice
- 1/2 kašičice sušene žalfije
- 1 lovorov list
- 400 ml pilećeg bujona
- 400 g belog pasulja
- šaka svežeg peršuna, iseckanog
Pogledajte kako se pravi paprikaš:
Recept za mediteranski pasulj sa piletinom:
Kako biste napravili pasulj, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte piletinu i pržite, a zatim izvadite i iseckajte na komadiće. U isti tiganj dodajte luk, šargarepu i celer i pržite dok ne omekšaju (10-15 min).
Dodajte majčinu dušicu, žalfiju, lovorov list i bujon. Dodajte piletinu i pasulj, poklopite i kuvajte 15-20 minuta (možda će biti potrebno dodati malo vode ako je previše gusto). Umešajte peršun i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pasulj sa mlevenim mesom za štedljive domaćice.
Pročitajte kako da napravite i čorbu od pasulja s kobasicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus