Supe i čorbe su izuzetno zdrave, a najviše nam prijaju u hladnim zimskim danima. Ne samo da greju, one su pune vitamina i minerala koji jačaju naš organizam i štite nas od virusa i gripa. Upravo takav je recept i za supu od pasulja sa raznovrsnim povrćem i začinima koji imaju puno benefita za organizam. Lako se pravi, a ni sastojci nisu skupi.
- Sastojci:
- 1 konzerva crnog pasulja
- 2 šolje bujona od povrća
- 1 šolja paradajz sosa
- 1/2 crnog luka
- 1/2 paprike
- 1 manja šargarepa
- 1/2 štapa celera
- 1/4 kašičice kurkume
- 1/4 kašičice čilija
- 1/4 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašika maslinovog ulja
- mirođija
- malo tvrdog sira
Priprema:
U loncu zagrejte ulje, pa dodajte seckani crni luk i začine. Dinstajte nekih 2 minuta. Dodajte seckani celer, papriku i šargarepu i dobro promešajte. Sipajte paradajz sos, bujon od povrća (u litar vode rastvorite 2 kocke za supu od povrća) i proceđeni pasulj iz konzerve. Opet dobro promešajte. Ostavite da provri, pa kuvajte na niskoj temperaturi, polu poklopljeno nekih 30 minuta. Povremeno promešajte. Kada šargarepa omekša, supa je gotova. Ukrasite seckanom mirođijom i rendanim sirom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus