Supe i čorbe su izuzetno zdrave, a najviše nam prijaju u hladnim zimskim danima. Ne samo da greju, one su pune vitamina i minerala koji jačaju naš organizam i štite nas od virusa i gripa. Upravo takav je recept i za supu od pasulja sa raznovrsnim povrćem i začinima koji imaju puno benefita za organizam. Lako se pravi, a ni sastojci nisu skupi. 

  • Sastojci:
  • 1 konzerva crnog pasulja 
  • 2 šolje bujona od povrća
  • 1 šolja paradajz sosa
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 paprike 
  • 1 manja šargarepa
  • 1/2 štapa celera 
  • 1/4 kašičice kurkume
  • 1/4 kašičice čilija
  • 1/4 kašičice mlevenog kima
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 kašičice belog luka u prahu 
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • mirođija
  • malo tvrdog sira 

Priprema:
U loncu zagrejte ulje, pa dodajte seckani crni luk i začine. Dinstajte nekih 2 minuta. Dodajte seckani celer, papriku i šargarepu i dobro promešajte. Sipajte paradajz sos, bujon od povrća (u litar vode rastvorite 2 kocke za supu od povrća) i proceđeni pasulj iz konzerve. Opet dobro promešajte. Ostavite da provri, pa kuvajte na niskoj temperaturi, polu poklopljeno nekih 30 minuta. Povremeno promešajte. Kada šargarepa omekša, supa je gotova. Ukrasite seckanom mirođijom i rendanim sirom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE