Krompir je spada u najpopularnije povrće i to u celom svetu. Od njega mogu da se prave najrazličitija jela ili prilozi. Možete da ga punite, pečete, pravite pomfrit ili musaku..., a kako se približavaju praznici mi predlažemo da napravite teksaški krompir.Odličan je prilog uz pečenje ili drpano prase, a služi se hladan.Meša se sa krastavcem i lukom, a onda se dodajte zanimljivi preliv koji ovaj prilog čini još ukusnijim. Ovaj prilig možete da napravite i u posnoj varijanti, samo promemenite mrsne sastojke u posne.
- Sastojci:
- 200 g crnog luka
- 150 g jogurta (posna kisela pavlaka)
- 1 kašičica šećera (ne puna)
- 1 kašičica soli
- 700 g krompira
- 300 g kiselih krastavaca
- 20 g mladog luka
- 15 g mirođije
- Za sos:
- 50 ml mleka (biljno mleko)
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica senfa
- 150 ml maslinovog ulja
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Krompir skuvajte i kada se ohladi isecite na kockice. Crni luk isecite na rebarca, pa posolite, pošećerite i dodajte jogurt. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 20 minuta. U posudi u kojoj ćete servirati pomešajte krompir i luk sa jogurtom. Dodajte i seckane kisele krastavce, mladi luk i mirođiju. Dobro promešajte. U blenderu pomešajte mleko, beli luk u prahu, maslinovo ulje, sirće, senf, so i biber. Dobro izblendirajte i sipajte preko salate. Promešajte i ohladite, pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem