Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 ljutika, seckana
  • 350 g svinjskih kobasica
  • 100 ml crvenog vina
  • 300 ml paradajz paste
  • 800 g pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
  • seckani peršun, za serviranje

Recept za čorbu od pasulja s kobasicom:

Za čorbu od pasulja zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Pržite ljutiku, povremeno mešajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Skinite omote sa kobasica. Meso isecite na komade od 2 cm i ubacite u tiganj. Pržite, okrećući, da porumeni sa svih strana.

Dodajte crno vino, pa paradajz pastu i mešajte da se sve sjedini. Kada pasta počne da ključa, začinite solju i dodajte pasulj. Pokrijte i kuvajte 30 minuta na veoma laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malo vrele vode. Čim pasulj omekša, isključite vatru i servirajte sa seckanim peršunom.

Čorbu od pasulja možete da pravite na više načina, jer je nezamenljiva. Možda ćete želeti da napravite i pasulj sa mlevenim mesom za štedljive domaćice.

Pročitajte i kako se pravi restovani pasulj

BONUS VIDEO

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

StvaUkusa