Sastojci:

  • 10 krompira

Za bešamel sos:

  • 1,5 kašika putera
  • 2 kašike brašna
  • 310 ml mleka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
  • So, biber, mešavina suvih začina, sve po ukusu

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za zapečeni krompir u bešamel sosu:

Krompir oljuštite i operite, nasecite na tanke kriške i stavite u posudu za pečenje. U posebnu šerpu stavite puter i istopite ga, pa dodajte brašno, malo propržite i uz mešanje dodajte mleko i pavlaku za kuvanje.

Zatim dodajte beli luk i ostale začine, promešajte i ostavite da provri, pa prelijte preko krompira i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Kada je pečeno, pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu na par minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i obrok salatu od krompira za štedljive domaćice.

Pročitajte i kako se prave pečeni krompiri punjeni pavlakom, slaninom i sirom

BONUS VIDEO

instagram recipeincaption Recept za palačinke od sira i krompira

StvarUkusa