Ovako pripremljen krompir možete jesi kao dodatak mesu ili kao glavno jelo.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 750 g kelerabe
- 2 praziluka
- so, biber
- rendani muskatno oraščić
- aleva paprika
- 200 g ovčijeg sira
- 1 čen belog luka
- 100 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 3 jajeta
- 2 kašike maslaca
Priprema:
1. Iseći na komade kelerabu, krompir i praziluk. Bariti krompire i kelerabu 5 minuta i pred kraj dodati praziluk. Procediti, posoliti, pobiberiti, začiniti muskatnim oraščićem i alevom paprikom. Zagrejati rernu na 180°C.
2. Iseckati sir i umešati. Preseći čen belog luka i natrljati pleh. Sipati povrće i sir.
3. Razmutiti pavlaku, mleko, jaja, so, biber, muskatni oraščić i alevu papriku, pa preliti jelo. Iseckati maslac na komadiće i posuti preko jela. Peći oko 25 minuta.
SAVET: Ovo jelo će biti još interesantnije ako ga pripremite u 4 male vatrostalne činije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem