U čemu je tajna tog fenomenalnog ukusa koji možete probati u najboljim restoranima? Evo šta je to što ga čini toliko posebnim.
Ukoliko želite da napravite gulaš kao u restoranima ovo je tajna.
Morate pronaći najkvalitetnije komade junećeg mesa, ali nije trik samo u tome. Intenzivan ukus gulašu daje velika količina luka, bez koje on ne bi bio to što jeste.
Potrebno je:
- 1 kg mlade junetine
- 1 kg luka
- 100 ml ulja
- 10 g soli
- malo začina za jelo
- biber po ukusu
- crvena paprika slatka
- crvena paprika ljuta
- beli luk
Priprema:
Iseckajte luk na kockice, pa ga upržite na vrućem ulju. Dodajte mu i so. Kad postane staklast dodajte junetinu koju ste prethodno isekli na kockice. Potrudite se da budu iste ili slične veličine da bi vam se skuvalo podjednako. Dodajte začine, so, biber, crvenu papriku, ljutu i slatku, beli luk.
Da bi se dobio kremast gulaš potrebno je da se krčka između 2 i 3 sata u zavisnosti od toga kakvo je meso. Kada primetite da je sve lepo ukrčkano, da nema viška vode, već da se stvorio lep kremast umak znajte da je gulaš gotov.
U originalnoj mađarskoj verziji gulaš se služi uz obarenu testeninu ili pak uz pire krompir. Na vama je da izaberete šta više volite.
Uživajte!!!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus