Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog ili kao zasebno jelo. Uživajte.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • paradajz
  • 2 grančice ruzmarina
  • čen belog luka
  • 125 g mocarele
  • 4 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 150 g seckane šunke
  • so, biber
  • 2 kašike rendanog parmezana

Priprema:

Krompir oprati i zajedno sa ljuskom ga kuvati u vodi 20 minuta.

Paradajz oprati, očistiti i iseckati. Ruzmarin oprati, protresti i iščupkati iglice. Očistiti beli luk. Mocarelu ocediti i iseći na komade.

Jaja ulupati sa mlekom, dodati ruzmarin i polovinu šunke. Dodati ispasirani beli luk. Posoliti i pobiberiti.

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Ocediti krompir, zatim ga oguliti i iseći na kolutove iste debljine. U podmazanom dubljem plehu ređati naizmenično krompir, paradajz i mocarelu.

Preliti mlekom i jajima. Posuti preostalom šunkom i parmezanom. Ostaviti oko 30 minuta u rerni da se zapeče.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs