Pečeni krompiri koji se pune filom se nakon toga opet vraćaju u rernu, kako bi se dodatno zapekli. Možete uzeti veće krompire i to može da vam bude obrok. Ukoliko volite krompire možda ćete želeti da napravite i prolećnu musaku od krompira i tikvica sa bešamelom. Evo i kako se prave pečeni krompiri punjeni pavlakom, slaninom i sirom!

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 8 kriški slanine
  • 130 g pavlake
  • 60 ml mleka
  • 4 kašike putera
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 130 g iseckanog kačkavalja
  • 8 komada mladog luka, isečenog

Recept za pečene krompire punjene pavlakom, slaninom i sirom:

Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Pecite krompir u zagrejanoj rerni dok ne omekša, oko 1 sat, u zavisnosti od veličine krompira. Ostavite ga na stranu dok se dovoljno ne ohladi. U međuvremenu, stavite slaninu u dubok tiganj. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Ocedite, izmrvite i ostavite sa strane.

Krompir isecite na pola po dužini i izvucite meso u veliku činiju, a na krompiru ostavite koricu. U činiju ubacite pavlaku, mleko, puter, so, biber, sir i polovinu mladog luka. Mešajte smesu mikserom dok se dobro ne sjedini i ne postane kremasta. Kašikom sipajte smesu u izdubljene polovine krompira, a po vrhu svaki pospite sa preostalim kačkavaljem, mladim lukom i slaninom. Vratite krompir u zagrejanu rernu i nastavite da pečete dok se sir ne otopi, oko 15 minuta. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi lažna pita od krompira punjena piletinom

BONUS VIDEO

Jelo od pire i pečenog krompira Instagram/dontgobaconmyheart_

StvarUkusa/L.S.