Pečeni krompiri koji se pune filom se nakon toga opet vraćaju u rernu, kako bi se dodatno zapekli. Možete uzeti veće krompire i to može da vam bude obrok. Ukoliko volite krompire možda ćete želeti da napravite i prolećnu musaku od krompira i tikvica sa bešamelom. Evo i kako se prave pečeni krompiri punjeni pavlakom, slaninom i sirom!
Sastojci:
- 4 velika krompira
- 8 kriški slanine
- 130 g pavlake
- 60 ml mleka
- 4 kašike putera
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 130 g iseckanog kačkavalja
- 8 komada mladog luka, isečenog
Recept za pečene krompire punjene pavlakom, slaninom i sirom:
Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Pecite krompir u zagrejanoj rerni dok ne omekša, oko 1 sat, u zavisnosti od veličine krompira. Ostavite ga na stranu dok se dovoljno ne ohladi. U međuvremenu, stavite slaninu u dubok tiganj. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Ocedite, izmrvite i ostavite sa strane.
Krompir isecite na pola po dužini i izvucite meso u veliku činiju, a na krompiru ostavite koricu. U činiju ubacite pavlaku, mleko, puter, so, biber, sir i polovinu mladog luka. Mešajte smesu mikserom dok se dobro ne sjedini i ne postane kremasta. Kašikom sipajte smesu u izdubljene polovine krompira, a po vrhu svaki pospite sa preostalim kačkavaljem, mladim lukom i slaninom. Vratite krompir u zagrejanu rernu i nastavite da pečete dok se sir ne otopi, oko 15 minuta. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi lažna pita od krompira punjena piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem