Sastojci:
- 16 kanelona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 470 g seckanih pečuraka
- 3/4 kašičice origana
- 3/4 kašičice peršuna
- 1/4 kašičice soli
- 60 ml vode
- 50 g seckane kuvane šunke
- 50 g rendanog kačkavalja
- 125 g seckane mocarele
Za beli sos:
- 2 kašike putera
- 2 1/2 kašike brašna za sve namene
- prstohvat soli
- 560 ml mleka
Za posipanje.
- 25 rendanog parmezana
Recept za zapečene kanelone sa pečurkama i šunkom:
Za kanelone prethodno zagrejte rernu na 180° C. Na dno vatrostalne posude veličine 23x30 cm nanesite otprilike 1 kašiku putera i ostavite sa strane. Cevčice kanelona skuvajte u ključaloj slanoj vodi do al dente, ocedite i osušite ubrusom pre punjenja.
U srednjem tiganju na srednjoj vatri sipajte maslinovo ulje, pečurke, origano, peršun, so i vodu i kuvajte dok ne omekša i tečnost ne ispari. Dodajte seckanu šunku i nastavite da kuvate oko 2 minuta. Skinite sa vatre, ostavite da se ohladi pa ubacite mocarelu i kačkavalj.
Za sos stavite u lonac puter i zagrevajte na srednjoj temperaturi dok se ne istopi, dodajte brašno i so i umutite da se sjedini, polako dodajte mleko i nastavite da mutite dok se ne zgusne. Skinite sa vatre. Stavite ½ kutlače belog sosa na dno posude za pečenje.
Napunite tube kanelona sa 2-3 desertne kašike mešavine pečuraka i sira, stavite kanelone u jednom sloju u pripremljenu posudu za pečenje, a zatim ih kašičicom prelijte preostalim belim sosom i pospite parmezanom. Pecite oko 20-25 minuta. Pustite da odstoje 5 minuta pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i original italijanske kanelone sa spanaćem i sirom.
Pročitajte i kako da napravite pohovane kanelone
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem