Kaneloni su italijanski specijalitet od testa koji možete da služite sa punjenjem po želji. Ako vam prija nešto laganije, onda probajte kanelone sa rikota sirom i spanaćem. Naravno, čuveni su oni sa bolonjeze sosom, a mi danas predlažemo da napravite nešto još ukusnije. Kanelone napunite biftekom i povrćem, pa pecite sa sosom od sira. Preukusno jelo koje će vas oduševiti već na prvi zalogaj, a priprema nije mnogo komplikovana.
- Sastojci:
- kaneloni
- 2 bifteka
- 1 crni luk
- sveža majčina dušica
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 2 štapića celera
- 1 konzerva pelata
- 1 kašika paradajz pirea
- 200 ml crvenog vina
- 200 ml bujona
- 1 lovorov list
- mocarela
- slatka mlevena paprika
- Za sos od sira:
- 50 g putera
- 70 g brašna
- 350 ml mleka
- 150 g parmezana
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite. Kada proključa dodajte kanelone blanširajte nekih 4-5 minuta. Procedite ih, pa prebacite u hladnu vodu. Meso isecite na kockice, pa propržite na malo maslinovog ulja. U gotovo meso dodajte secakni crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte seckanu majčinu dušicu i mleveni beli luk, pa promešajte. Dodajte rendanu šargarepu i seckani celer, promešajte, pa dodajte pelat, paradajz pire, crveno vino i bujon. Posolite i pobiberite, promešajte, pa ostavite da proključa. Nakon toga poklopite, pa stavite u zagrejanu rernu i pecite na 160°C oko 3 sata. Meso treba da bude baš mekano i da se raspada. Izvadite lovorov list i mešajte dok se meso ne razdvoji, da dobijete tanke tračice, kao nudle. U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno. Pržite, uz neprestano mešanje, dok ne dobije zlatnu boju. Zatim sipajte 50-60 ml mleka, pa dobro mešajte dok se ne zgusne. Zatim sipajte ostatak mleka. Kuvajte uz neprestano mešanje dok sos ne postane gust. Ne sme da ima grudvice. Posolite i pobiberite, pa dodajte parmezan. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. U vatrostalnu posudu sipajte sos od sira da pokrije dno, a zatim poređajte kanelone koje ste prethodno napunili mesom. Preko sipajte sos od sira i pospite rendanom mocarelom i slatkom mlevenom paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem