Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KANELONI SA MESOM I SOSOM OD SIRA: Recept na kom će vam i Italijani pozavideti (VIDEO)

U Italiji su kaneloni popularniji od lazanje, a ovaj recept će vas oduševiti.

 Kaneloni sa mesom i sosom od sira Izvor: Printscreen/YT/Recipe30

Kaneloni su italijanski specijalitet od testa koji možete da služite sa punjenjem po želji. Ako vam prija nešto laganije, onda probajte kanelone sa rikota sirom i spanaćem. Naravno, čuveni su oni sa bolonjeze sosom, a mi danas predlažemo da napravite nešto još ukusnije. Kanelone napunite biftekom i povrćem, pa pecite sa sosom od sira. Preukusno jelo koje će vas oduševiti već na prvi zalogaj, a priprema nije mnogo komplikovana. 

  • Sastojci:
  • kaneloni 
  • 2 bifteka
  • 1 crni luk
  • sveža majčina dušica
  • 2 čena belog luka 
  • 1 šargarepa  
  • 2 štapića celera 
  • 1 konzerva pelata 
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 200 ml crvenog vina 
  • 200 ml bujona 
  • 1 lovorov list
  • mocarela 
  • slatka mlevena paprika 
  • Za sos od sira: 
  • 50 g putera 
  • 70 g brašna 
  • 350 ml mleka 
  • 150 g parmezana

Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite. Kada proključa dodajte kanelone blanširajte nekih 4-5 minuta. Procedite ih, pa prebacite u hladnu vodu. Meso isecite na kockice, pa propržite na malo maslinovog ulja. U gotovo meso dodajte secakni crni luk, pa pržite dok ne omekša.  Zatim dodajte seckanu majčinu dušicu i mleveni beli luk, pa promešajte. Dodajte rendanu šargarepu i seckani celer, promešajte, pa dodajte pelat, paradajz pire, crveno vino i bujon. Posolite i pobiberite, promešajte, pa ostavite da proključa. Nakon toga poklopite, pa stavite u zagrejanu rernu i pecite na 160°C oko 3 sata. Meso treba da bude baš mekano i da se raspada. Izvadite lovorov list i mešajte dok se meso ne razdvoji, da dobijete tanke tračice, kao nudle. U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno. Pržite, uz neprestano mešanje, dok ne dobije zlatnu boju. Zatim sipajte 50-60 ml mleka, pa dobro mešajte dok se ne zgusne. Zatim sipajte ostatak mleka. Kuvajte uz neprestano mešanje dok sos ne postane gust. Ne sme da ima grudvice. Posolite i pobiberite, pa dodajte parmezan. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. U vatrostalnu posudu sipajte sos od sira da pokrije dno, a zatim poređajte kanelone koje ste prethodno napunili mesom. Preko sipajte sos od sira i pospite rendanom mocarelom i slatkom mlevenom paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jadranka

Mi se ne hranimo, mi se tovimo, sve smo recepite modifikovali dodavsi im duplo vise kc....zasto? Zato sto nemamo alimentarnu kulturu, vec je samo bitno da je kvantitet i da se brekce!!!

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti