Italijanska kuhinja je poznata po specijalitetima, kao što su pica, pasta, lazanje i naravno kaneloni. Italijani imaju i neodoljive deserte, ali slana jela više privlače. Ako ste ljubitelj njihove kuhinje, predlažemo vam da napravite pohovani kaneloni. Napunite ih smesom od spanaća i krem sira, pa uvaljajte u poh i ispržite. Takođe, kaneloni možete da punite i mlevenim mesom i da pečete u rerni. 

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje kanelona
  • 1 čen belog luka
  • 300 g spanaća
  • 400 krem sira
  • Za pohovanje: 
  • 2 jajeta 
  • malo prezli 
  • malo brašna 

Priprema:
Blanširajte kanelone u ključaloj i posoljenoj vodi nekih 4 minuta. Procedite, pa ih prebacite u hladnu vodu. Na malo maslinovog ulja propržite mleveni beli luk, pa dodajte opran spanać. Kada se ohladi iseckajte ga, pa pomešajte sa krem sirom. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Kaneloni napunite smesom od sira i spanaća, pa uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućena jaja i onda u prezle. Pržite u zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

TikTok/paularcamargo Barbi pasta

Izvor: Stvar ukusa