Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANI KANELONI: Najlepše rolnice od testa punjene spanaćem i krem sirom

Kaneloni možete da punite različitim nadevima, a ako ih ispohujete biće još lepše.

 Pohovani kaneloni Izvor: Printscreen/YT/Cookist wow

Italijanska kuhinja je poznata po specijalitetima, kao što su pica, pasta, lazanje i naravno kaneloni. Italijani imaju i neodoljive deserte, ali slana jela više privlače. Ako ste ljubitelj njihove kuhinje, predlažemo vam da napravite pohovani kaneloni. Napunite ih smesom od spanaća i krem sira, pa uvaljajte u poh i ispržite. Takođe, kaneloni možete da punite i mlevenim mesom i da pečete u rerni. 

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje kanelona
  • 1 čen belog luka
  • 300 g spanaća
  • 400 krem sira
  • Za pohovanje: 
  • 2 jajeta 
  • malo prezli 
  • malo brašna 

Priprema:
Blanširajte kanelone u ključaloj i posoljenoj vodi nekih 4 minuta. Procedite, pa ih prebacite u hladnu vodu. Na malo maslinovog ulja propržite mleveni beli luk, pa dodajte opran spanać. Kada se ohladi iseckajte ga, pa pomešajte sa krem sirom. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Kaneloni napunite smesom od sira i spanaća, pa uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućena jaja i onda u prezle. Pržite u zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:22
Barbi pasta
Izvor: TikTok/paularcamargo
Izvor: TikTok/paularcamargo

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti