Italijanska kuhinja je poznata po specijalitetima, kao što su pica, pasta, lazanje i naravno kaneloni. Italijani imaju i neodoljive deserte, ali slana jela više privlače. Ako ste ljubitelj njihove kuhinje, predlažemo vam da napravite pohovani kaneloni. Napunite ih smesom od spanaća i krem sira, pa uvaljajte u poh i ispržite. Takođe, kaneloni možete da punite i mlevenim mesom i da pečete u rerni.
- Sastojci:
- 1 pakovanje kanelona
- 1 čen belog luka
- 300 g spanaća
- 400 krem sira
- Za pohovanje:
- 2 jajeta
- malo prezli
- malo brašna
Priprema:
Blanširajte kanelone u ključaloj i posoljenoj vodi nekih 4 minuta. Procedite, pa ih prebacite u hladnu vodu. Na malo maslinovog ulja propržite mleveni beli luk, pa dodajte opran spanać. Kada se ohladi iseckajte ga, pa pomešajte sa krem sirom. Posolite i pobiberite, pa opet promešajte. Kaneloni napunite smesom od sira i spanaća, pa uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućena jaja i onda u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem