Paprikaš je jelo koje se sprema od mesa i krompira. U Srbiji je to obično piletina, a osim nje možete da koristite meso po želji. Predlažemo vam da isprobate i turski recpet za paprikaš od goveđeg mesa i raznovrsnog povrća, kao što su patlidžan, tikvice, paprika. Ukusno i raskošno jelo kojem pikantan ukus daje ljuta papričica. 

  • Sastojci:
  • 500 g goveđeg mesa
  • 4 krompira 
  • 2 patlidžana
  • 2 tikvice
  • 3 paprike
  • 1 crni luk
  • 2 šolje paradajz sosa
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica origana 
  • 1 ljuta paprika

Priprema:

U šerpu sipajte ulje i dodajte seckano meso, pa krčkajte dok ne omekša. U tiganju na malo ulja propržite krompir koji ste iseckali, pa ga izvadite iz tiganja i dolijte još malo ulja, pa propržite sitno seckani patlidžan, pa kada omekša dodajte i seckane tikvice. Promešajte i kada i one omekšaju dodajte krupno sečen beli luk. Kada je meso omekšalo dodajte mu na rebaraca isečen crni luk i papriku isečenu na trake. Kada se povrće proprži sipajte paradajz sos i dodajte krompir. Promešajte i poklopite. Posle 5 minuta kuvanja dodajte i ostalo povrće. Promešajte i sipajte vodu. Zatim posolite, pospite origanom i dodajte secaknu ljutu papričicu. Lepo promešajte, poklopite i kuvajte još nekih 20 minuta.

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija PAPRIKAŠ PRSTE DA POLIŽEŠ! U 19. epizodi serijala majke i snajke iskustvo odnelo prevagu MAJKA ZORICA OBJASNILA KAKO SE KUVA

Izvor: Stvar ukusa