Pileći paprikaš je omiljeno jelo, ali mnogi ne vole da ga spremaju sa fileom iz straha da će ostati suv. Zato vam predlažemo da spremite pileći paprikaš sa batacima - sos je divno pikantan, a meso će garantovano biti toliko sočno da će se odvajati od kosti! 

Evo kako se pravi pileći paprikaš sa batacima!

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mleveno
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 2 šargarepe, oljuštene i isečene
  • 2 stabljike celera, narezane
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 2 kašičice paprike
  • 1 kašičica čilija u prahu (prilagodite prema želji začina)
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1 konzerva paradajza isečenog na kockice
  • 3 šolje pilećeg bujona
  • Sveži peršun, seckani (za ukras)

Recept:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte pileće batke i pržite dok ne porumene sa svih strana. Izvadite batake iz lonca i ostavite ih na stranu.

U isti lonac dodajte seckani crni luk, mleveni beli luk, crvenu papriku iseckanu na kockice, šargarepu iseckanu na kolutove i celer. Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne počne da omekšava. Umešajte mleveni kim, papriku, čili u prahu, sušeni origano, so i crni biber. Kuvajte još 2 minuta kako bi začini pustili svoj ukus.

U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, sa svim sokom iz konzerve, i pileću supu. Stavite mešavinu na laganu vatru. Vratite zapečene pileće batake u šerpu i potopite ih u tečnost. Pokrijte šerpu i ostavite da se krčka oko 30 minuta, ili dok se piletina ne skuva i omekša.

Probajte pileći paprikaš i prilagodite začine ako je potrebno. Možete dodati još soli, bibera ili čilija u prahu da prilagodite pikantnost po želji. Pileći paprikaš poslužite dok je još topao, ukrašen svežim peršunom. Super ide uz bareni pirinač ili kremasti krompir pire.  

BONUS VIDEO: Recept za svinjski paprikaš!

Kurir Recept za svinjski paprikaš

Izvor: StvarUkusa